Algemeen

Honden uitlaten

Heb je een leuke trouwe viervoeter in huis en ben je benieuwd uit welke soorten hondentuigjes je kunt kiezen? Ben je op zoek naar een makkelijke en fijne manier om je hond uit te kunnen laten? Of ben je op zoek naar een fashion item voor je hond dat ook nog eens super functioneel is? Lees dan snel verder, want in dit artikel worden een aantal tips gegeven waar je op kunt letten als je een hondentuig aan wilt schaffen.

Wat is een hondentuig?

Een hondentuigje wordt gebruikt bij het uitlaten van je hond. Het fijne van zo’n specifiek tuigje is dat het de kracht van je hond gelijkmatig over zijn lijf verdeeld. Want wanneer je hond aan zijn lijn trekt, kan er nog al wat druk optreden. Dit kan erg vervelend zijn als er dan enkel een touw om zijn nek heen zit. Met een hondentuigje kun je dat voorkomen en zo heeft je trouwe viervoeter geen pijn. Een hondentuigje is eigenlijk een soort jasje dat gaat om de pootjes van een hond. Het zit daardoor om zijn borst en nek. Op zijn schouders zitten lussen waarmee je de riem vast kunt maken.

Wanneer is een hondentuig geschikt?

Een hondenhalsband en riem zijn prima om te gebruiken, maar zoals hier boven ook al beschreven is, geef je je hond met een hondentuig meer comfort. De kracht is immers over zijn hele lijfje verdeeld, waardoor het voor jouw huisdier echt veel fijner is. Het geeft daarnaast ook meer stabiliteit. Een hondentuig, ofwel klein harnas voor een hond, kan worden toegepast bij alle soorten honden. Van een klein keffertje tot een grote labrador. Elke hond kan een bijpassend tuigje aan, mits het de goede maat is natuurlijk. Een tuigje is ook ontzettend goed voor honden die nek problemen hebben en kleinere honden krijgen snel wonden als ze voortdurend trekken aan een hondenriem die enkel om hun nek zit. Een tuigje kan dan de oplossing zijn.

Soorten en maten

Er zijn veel verschillende soorten tuigen voor honden. Doorgaans is het standaard tuigje het meest populair, maar afhankelijk van jouw soort hond en persoonlijke voorkeur zou je ook andere versies kunnen overwegen. Zo kun je ook een no-pull hondentuig aanschaffen. Dit is perfect als je hond veel trekt tijdens het wandelen. De hond trekt zichzelf indirect terug wanneer het zo’n tuigje aan heeft. Daarnaast is het van belang dat je de juiste pasvorm aanschaft van het tuigje. Belangrijk zijn de lichaamsbouw, de lengte en het gewicht van de hond. De juiste maat is belangrijk omdat het anders een pijnlijke bedoeling kan worden voor je hond.

Geef een reactie