Vrije Tijd

Een weekendje België met je vrienden? Zo maak je het gezellig!

België biedt ontzettend veel mooie natuur om eens lekker te genieten samen met je vrienden. Je kan vaak een heel gaaf huisje huren met alles erop en eraan. In de meeste omgevingen is er wel de mogelijkheid om te gaan survivallen of een mooie plaats te bezoeken. Omdat je ineens een huis deelt met mensen waar je normaal niet mee samenwoont, kan dit soms leiden tot irritaties. Gelukkig zijn er veel manieren om dat te voorkomen.

Bespreek vooraf jullie verwachtingen

Het kan voorkomen dat een aantal vrienden een hotel willen boeken en een aantal vrienden liever een huisje willen boeken. Voordat je gaat zoeken naar iets leuks, is het verstandig om jullie verwachtingen goed uit te spreken. Zo zal een gezin met jonge kinderen anders naar een weekendje weg kijken dan een vrijgezelle vriend. Je kan van tevoren al een hoop irritaties wegnemen, als je alles openlijk bespreekt met elkaar. Zo kan je vooraf allemaal één of twee harde eisen doorgeven aan elkaar, zodat je geen teleurstellingen krijgt tijdens het weekendje weg.

Creëer een gezellige sfeer

Ga lekker samen koken, speel bordspelletjes, steek een lekker vuurtje aan en ga marshmallows roosteren. Zet daarnaast een lekker muziekje op en maak het af met kaarsjes. Wanneer je een heerlijke, ontspannen sfeer creëert, zal je zien dat je het ook veel meer naar je zin gaat hebben. Het is moeilijk geïrriteerd te worden op iemand, als je in een heerlijke trance zit. En heeft een keer iemand even behoefte aan privacy, geef die dan ook. Laat iedereen in elkaars waarde.

Accepteer elkaars tekortkomingen

Tijdens het weekendje weg kom je ineens achter de minder leuke eigenschappen van je vrienden. Zo kan iemand zijn spullen overal laten slingeren, of kom je erachter dat die persoon liever de hele dag wil gamen, dan er samen op uit te trekken. Het kan daarnaast voorkomen dat iemand een alcohol of weed verslaving heeft, waarvan jij niet het idee had dat het zo erg was. Tijdens een weekend weg leer je elkaar goed kennen. Door elkaar te ondersteunen kan de band tussen jou en jouw medereizigers versterken. Kies de activeiteten uit die zowel voor jou als de anderen leuk zijn om te doen. 

Geef een reactie