Algemeen

Zo maak je je klaar voor de winter

We kunnen er na zoveel regen en kou niet meer omheen, de herfst loopt op zijn einde en de winter staat voor de deur. De gekleurde bladeren die van de bomen af zijn gevallen maken straks plaats voor ijzel nu de nachttemperaturen bij het vriespunt komen. De één wordt intens gelukkig van een frisse neus, uitwaaien op het strand en een sneeuwballengevecht, de ander zit toch liever in badkleding op een strandstoel en neemt af en toe een verfrissende duik. Hoe dan ook is het koude weer voor veel mensen genoeg reden om thuis onder een dekentje op de bank te kruipen met een grote mok thee en hun favoriete serie aan. Om jezelf goed voor te bereiden op de winter zijn er een aantal acties die je kunt ondernemen. Ben jij er al helemaal klaar voor?

 

Update je kledingkast

Waar nu beter te beginnen met de voorbereiding dan bij je kledingkast? Die stapel dunne shirts en mooie blousejes die in de herfst nog net niet te fris zijn, ga je voorlopig niet meer nodig hebben. De ultieme tip voor kleding die je een periode niet gaat gebruiken is om deze in vacuümzakken op te bergen en ze op een plek te leggen waar je ze pas volgend voorjaar weer tegenkomt. Zo creëer je weer wat extra ruimte om al die leuke, warme truien en zachte vesten op te hangen. Ga ook niet direct shoppen voor een hele nieuwe garderobe voor de winter maar kijk eerst eens wat je nu allemaal precies hebt. Vaak ben je vergeten wat voor leuke kleding je van vorig jaar nog hebt. Kleding die je niet meer past kun je naar een kringloopwinkel brengen of op een tweedehands platform verkopen. Dan kun je kijken of je het nodig vindt om je kast weer aan te vullen, bijvoorbeeld met wat Alan Red shirts, warme wokken en truien heren.

 

Veilig de weg op

Ook buiten de deur werkt de winter net iets anders dan andere seizoenen. We weten het allemaal, in de winter doe je winterbanden onder de auto. Toch zijn veel mensen hier laks mee, terwijl dit erg gevaarlijk kan zijn. Zorg dus dat je op tijd je banden verwisselt. Ga je naar het buitenland? Grote kans dat winterbanden daar zelfs verplicht zijn. Lees je dus goed in voordat je vertrekt. Ga jij als een echte bikkel gewoon op de fiets in de winter? Dan zul je baat hebben bij goede handschoenen, een sjaal en een muts. Neem standaard een extra paar handschoenen mee, want je kunt ze nog wel eens kwijt raken.

 

Gezelligheid in huis

Dit jaar kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met de feestdagen. Veel mensen hebben nog steeds veel meer behoefte aan gezelligheid dan voorheen en hebben al een kerstboom in huis staan. De decembermaand is dé maand om ons huis gezellig in te richten met lampjes, kaarsen en allerlei winterse woonaccessoires. Zo maak je van jouw huis een warm thuis en kun je hier prima veel tijd doorbrengen!

Geef een reactie